WC / kelderraam (alleen in het wit verkrijgbaar)


1 kader kunststof kozijn vast (dus geen draai/kiep)


1 kader kunststof kozijn draai/kiep, zowel links als rechts draaiend


2 kader kozijn draai/kiep - draai/kiep verdeling 50/50 verdelingAlle maten worden in millimeters aangegeven.

Alle kozijnen zijn in diverse hoogte te verkrijgen tot een max van 2100mm  (2,10 meter).

let op: 

Voor eventuele vragen kunt u online vragenformulier invullen of u kunt ons bereiken op 085-0601123

 

DRAAIRICHTING DEUR/ en bij draai-kiep ramen.

Duidelijke informatie over draairichtingen...

Het links of rechts draaien van een deur is niet zo vanzelfsprekend. Want ga maar eens aan de andere kant van de deur staan... wat is nu de draairichting? Voor het aanschaffen van passend deurbeslag en sloten is het van belang dat je weet welke kant je deur opendraait.

Op deze pagina leggen wij je in duidelijke taal en afbeeldingen uit hoe het werkt en welke handige ezelsbruggetjes er zijn om er direct achter te komen hoe jouw deur draait. Voor het aanschaffen van een enkelzijdige set deurbeslag dien je te weten of je linkswijzend of rechtswijzend deurbeslag nodig hebt.

DIN-normering

Met de ISO normering die in 1962 is vastgelegd is de keuze vereenvoudigd. Voor Nederland wordt de DIN norm gehanteerd. Wat je dan leest, is dat een deur DIN links of DIN rechts is.

Een handig ezelsbruggetje voor de draairichting van de deur is het kijken naar de deurscharnieren. Als je bij een dichte deur het scharnier ziet zitten dan draait de deur altijd naar je toe. Zit het scharnier dan rechts? Dan is het een rechtsdraaiende deur. Zitten de scharnieren links? Dan spreken we over een linksdraaiende deur. Andere benamingen met dezelfde betekenis zijn: linkssluitend (LS) of rechtssluitend (RS) en DIN links of DIN rechts.

Een vroegere benaming voor de draairichting is Hollands rechts of Hollands links. Hierbij geldt:
Hollands rechts = DIN links
Hollands links = DIN rechts

 

Dus altijd van binnenuit gezien, je gaat voor uw kozijn staan en zitten de scharnieren links, dan is het een linksdraaiend deur. Zitten de scharnieren rechts, dan is het een rechtsdraaiende deur. LET OP: Altijd van binnenuit gezien.